The premier destination for premium products

Köttgryta med rosmarin och sardeller

Datum:september 12, 2022 Kategori:

Denna köttgryta är riktigt god och saftig. Ansjovisen bidrar med en god sälta och den färska rosmarinen ger en djup och fin smak. Det är en utmärkt rätt att kombinera med viner med rik frukt och grepp i tanninerna.

Ingredienser (4 port)

  • Grytbitar av nötkött 500 g
  • Gul lök 1
  • Vitlöksklyftor 3
  • Svenskt Smör 3 msk
  • Tomatpuré 3 msk
  • Torkad rosmarin 1 tsk
  • Vatten 2 dl
  • Kinesisk soja 1 msk
  • Köttbuljong 1 tärning
  • Sardellfiléer 6
  • Matlagningsgrädde 2½ dl
  • Salt och peppar 1
  • Färsk persilja 1 knippe

Till servering:

  • Potatisgnocchi eller rostade rotfrukter

Gör så här

  1. Skala och klyfta löken. Skala och krossa vitlöken. Bryn all lök i 1 msk smör i en stekpanna. Lägg över i en gryta.
  2. Bryn köttet i omgångar i resterande smör. Lägg över i grytan. Tillsätt tomatpuré och rosmarin. Blanda väl. Häll på vatten, soja och smulad buljong. Låt sjuda under lock ca 1 ½ tim.
  3. Finhacka sardellerna. Rör ner grädde och sardeller i grytan. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera med potatisgnocchi eller rostade rotfrukter.

Klart!

Receptkreatör: Arla

  • 94
    Lägg i varukorg
    399 kr
  • 95
    Lägg i varukorg
    150 kr
  • 97
    Lägg i varukorg
    396 kr
  • 93
    Lägg i varukorg
    474 kr