The premier destination for premium products

Pago de Carraovejas

Datum:februari 2, 2022 Kategori:,

Pago de Carraovejas är en av de mest prestigefyllda vingårdarna i Ribera del Duero. Allt började med en dröm som den unge sommeliern José María Ruiz hade på 1970-talet. Han ville öppna sin egen restaurang, föda upp sina egna smågrisar av den lokala rasen Cochinillo di Segovia och göra sitt eget vin. Hans dröm började sen bli verklighet när han 1982 öppnade sin egen restaurang där han serverade sitt eget vin som han buteljerat. Han såg det fortfarande okända Ribera del Duero-områdets potential och arbetade ihärdigt under de kommande åren för att 1987  starta sin egen vingård. De valde bergssluttningen Carraovejas (som även gett sitt namn åt vingården) eftersom de äldre i byn visste att jordmånen, läget och klimatet var förmånligast för vinodling där och dessutom var det nära till Segovia.

1991 producerades den första årgången av deras flagskeppsvin Pago de Carraovejas. Sedan dess har tradition, kvalitet och innovation blivit hörnstenarna i vingården Pago de Carraovejas filosofi, och man har expanderat alltmer till att i dag omfatta 200 hektar.  Vinodlingarna ligger såväl på runt 800–900 meters höjd som på lite lägre höjd på sluttningarna längs med Duero-floden. Jordmånen består i huvudsak av kalkstensjord med inslag av lera och sandsten. Där odlar de druvorna tempranillo, cabernet sauvignon och merlot. Det sydliga läget, flodklimatet och det kuperade landskapet skyddar mot de nordliga vindarna och eventuell frost. I stället blåser de västliga vindarna in över vinodlingarna, vilket tillsammans med solen och det varma klimatet hjälper till att hålla vinrankorna fria från sjukdomar.