Roccolo Grassi är en vingård som grundades 1996 och drivs i dag av Francesca och Marco Sartori tillsammans med deras far Bruno. Gården har 15 hektar av vinfält i ler- och kalkstensjord i Mezzane-dalen i Valpolicella där klimatet är lite svalare. Vinfälten är belägna på 200 till 300 meters höjd. Francesca och Marco är inriktade på att producera viner i traditionell stil men söker att lyfta fram finess och elegans snarare än överdriven fyllighet. Roccolo Grassi producerar såväl Valpolicella- som Soave-viner.
Roccolo Grassi har beskrivits av Wine News som en av de starkast lysande stjärnorna på vinhimlen i Valpolicella, med viner som utmärker sig för att vara lättdrickliga utan att för den delen förlora i komplexitet. Francesca och Marco säger själva att deras mål är att producera viner med personlighet som är starkt kopplade till det lokala territoriet.
Egendomen inkluderar även 2 hektar av skogsmark och 1,5 hektar av olivlundar.
Totalt producerar Roccolo Grassi cirka 50 000 flaskor per år.