The premier destination for premium products

Bodega Milsetentayseis

Datum:februari 25, 2022 Kategori:,

Bodega Milsetentayseis är en vingård som ligger i Fuentenebro i Ribera del Duero-distriktet i regionen Kastilien och León i Spanien. Det är en ganska så ny vingård som startade sin verksamhet 2018 och än så länge producerar man bara två viner. Deras idé är att producera fräscha, eleganta, balanserade men ändock intensiva viner i modern stil. Namnet Milsetentayseis är 1076 skrivet med bokstäver och anger höjden som vingården ligger på i Fuentenebro. Bodega Milsetentayseis är ett vinodlingsprojekt fokuserat på hållbarhet, biologisk mångfald och bevarande av gamla vinodlingsmetoder som ägs av Alma Carraovejas.

Vinodlingarna i Fuentenebro är unika inte enbart för deras läge på hög höjd utan även för jordmånen som består av “röd” lerjord som är mycket rik på mineraler. Detta eftersom det tidigare var ett viktigt gruvdriftsområde. Bodega Milsetentayseis är ett vinodlingsprojekt fokuserat på hållbarhet, biologisk mångfald och bevarande av gamla vinodlingsmetoder som ägs av Alma Carraovejas.

Deras vinmakare är Patricia Benitez, den välrenommerade enologen som har en lång erfarenhet av att göra röda viner i Ribera del Duero-området hos välkända vingårdar såsom Vega Sicilia och Dominio de Pingus.

  • 93
    Lägg i varukorg
    688 kr