The premier destination for premium products
Datum:februari 25, 2022 Kategori:,

Juliana Kelman började sin verksamhet som vinmakare tillsammans med sambon Rafael för knappt tio år sedan när de köpte en gård med 6 hektar mark i Nelas, i hjärtat av Dão-regionen, i norra Portugal. Deras idé är att producera viner med så lite yttre påverkan som möjligt som respekterar Dão-regionens lokala druvor, traditioner och terroir. Hon kombinerar historia, traditionella vinframställningsmetoder och innovation för att få fram autentiska, högkvalitativa och eleganta viner.

De har cirka 8 hektar av vinfält där sex hektar planterades år 2000 och de andra två hektaren med gamla vinstockar planterades så långt tillbaka som 1931. Mer än hälften av vinfälten utgörs av touriga nacional följt av andra inhemska druvor såsom Encruzado, Jaen, Tinta Roriz, Alfrocheiro, Rufete,Touriga Fêmea, Trincadeira, Bastardo, Alvarelhão och Baga. Jordmånen är i huvudsak sandjord i vinfälten som ligger på runt 400 meters höjd över havet. De har ett milt klimatet i den här delen av Portugal i kontinentalt stil med svala och regniga vintrar och torra och ganska så varma somrar med mycket sol.

Juliana Kelman producerar vin med så lite ingrepp som möjligt och är fokuserad på hållbarhet. De använder inte några animaliebaserade produkter vid vinframställningen och gr därmed viner som är gångbara för veganer.

 

  • Lägg i varukorg
    215 kr