Jumillas solbakade landskap slår dig inte omedelbart som en plats för att producera graciösa viner, med 300 soldagar per år och lite nederbörd. Hemligheten som Jose María Vicente har upptäckt är den levande infödda Monastrell (känd som Mourvedre i Frankrike) som älskar Sierra del Molars kalkiga terroirer och svalare sluttningar. Jose Marías farfar köpte fastigheten 1941, den ursprungliga källaren byggdes av fransmän som flydde phylloxera-pesten 1870. Jose María och hans far planterade om hela fastigheten med inhemska sorter 1985. Deras buskrankor med låg densitet ger små skördar under dessa förhållanden. Alla druvor är handskördade, sorterade och jästa i rostfritt stål eller betong. De börjar träna mer hela gänget för att motverka mognad. Åldrandet är i betong, foudre och 500L fransk ek halvmuids. De producerar tre ensortsviner och två enstaka vingårdsviner. Pie Franco, uppkallad efter de icke-ympade vinstockarna, håller på att bygga upp ett rykte som en av de bästa röda i Spanien, och alla viner kombinerar briljant finess med medelhavskaraktären i zonen.
Datum:oktober 15, 2012