The premier destination for premium products

César Márquez Pérez

Datum:februari 2, 2022 Kategori:

Den unga vinmakaren César Márquez har djupa familjerötter i Bierzo-regionen. Hans introduktion till vinframställning skedde via farbror Raul (Pérez). Och som lärlingsutbildning har arbetat i familjens vingårdar och tillbringat tid i Mendoza med bröderna Michelini. För sitt eget projekt, som startade 2015, undersöker han möjligheterna med ett Bourgogne-inspirerat klassificeringssystem i Bierzo. Han arbetar med ett antal skiften med över 100 år gamla buskrankor runt Valtuille de Abajo.

Vinframställningen i alla hans röda färger är ganska lik, med syftet att uttrycka druvornas ursprung över vinframställningsprocessen. I ett nötskal, Mencía-druvor – plus lite Garnacha Tintorera som växer däremellan – är delvis avskalade och jästa i öppna barriquer. Macerationerna efter jäsningen är normalt ganska långa, varefter alla viner tillbringar 12 månader på gamla fat utan några rack eller påfyllningar innan de släpps följande vinter. Var och en har olika uttryck baserat på deras jordar, höjder och expositioner. Hans fräscha, uttrycksfulla Mencías visar löftet om denna druva på rätt plats och händer.

  • Lägg i varukorg
    209 kr
  • 93
    Lägg i varukorg
    209 kr
  • 95
    Lägg i varukorg
    235 kr
  • 95
    Lägg i varukorg
    349 kr
  • 96
    Lägg i varukorg
    349 kr
  • 94
    Lägg i varukorg
    349 kr
  • 94
    Lägg i varukorg
    199 kr