Framgångshistorien för familjen Mori och Il Marroneto hade sin början 1974 när Alessandros far förvärvade gården som i dag är en av de traditionella gårdarna i Montalcino. Gårdsbyggnaden byggdes redan 1246 och har sålunda medeltida anor. Alessandros far började göra vin lite som en hobby och hade den första skörden 1975, men målet var redan då väldigt tydligt, nämligen att ge uttryck för det lokala territoriet, dess natur och traditioner. Alessandro berättar att han redan som 14-åring 1975 hjälpte sin far på vingården. Det var dock först 1993 som han övergav advokatyrket för att ta över gården i Montalcino och börja producera vin på heltid.
Alessandro har 1,7 hektar av vinfält med sangiovese runt Il Marroneto och ytterligare 5 hektar i Montosoli-området i den norra delen av Montalcino. Alessandro brinner för att odla sangiovese på högre höjd i Montalcino och den omsorg och precision som bedrivs i vineriet har tagit dessa Brunello di Montalcino-viner till toppen inom vinvärlden. Endast stora ekfat används för att låta sangiovesedruvorna få fram den personlighet som är så typisk för Il Marronetos Brunello di Montalcino-viner
Alessandros Brunello di Montalcino Madonna delle Grazie 2010 och 2016 har båda fått 100 poäng av Monica Larner via The Wine Advocate. När man dricker ett glas av Alessandros Brunello di Montalcino så dricker man ett glas av Montalcinos historia.