Montesantoccio är en vingård i Fumane i Valpolicella som ägs av och drivs av Nicola Ferrari och hans fru Laura. De hade redan vinfält i familjen där Nicolas far var vinodlare och sålde druvorna till andra vinproducenter och kooperativ. Nicola började så smått först att göra vin för sina vänner samtidigt som han jobbade hos Giuseppe Quintarelli där han fick ovärderlig erfarenhet. 2008 var han sedan redo att ta steget fullt ut och börja producera vin på egen hand.
Nicola och Laura har 3 hektar av vinfält varav två hektar ligger runt deras hem och vineri i Santoccio och det tredje hektaret ligger i distriktet Fumane där Nicolas far bor och där de torkar druvorna. De producerar viner i traditionell Valpolicella-stil och använder sig endast av de inhemska druvorna corvina, corvinone, rondinella och molinara för dessa DOC- och DOCG-viner. De har även en mindre andel av internationella druvor och sangiovese men de använder endast dessa i deras mer allmänna Veronese IGT .
Nicola säger att hans mål är att göra viner som är njutbara och lätta att dricka, han vill inte att hans viner ska ses som meditationsviner som man tar fram och öppnar bara vid speciella tillfällen. Hans viner ska avnjutas tillsammans med en måltid på ett gemytligt sätt.
- 188 kr
- 179 kr
- 294 kr
- 258 kr
- 555 kr