The premier destination for premium products

Azienda Agricola Viviani

Datum:maj 10, 2022 Kategori:,

Viviani är en familjedriven vingård som ligger i det lilla samhället Mazzano inte långt från Negrar di Valpolicella. Claudio och hans fru Sandra har 10 hektar av vinodlingar mitt i det klassiska Valpolicella-området med fokus på de inhemska druvorna, i synnerhet den karaktäristiska corvina-druvan. Vinfälten ligger på 350 till 500 meters höjd över havet där temperaturskillnaderna mellan natt och dag och vindarna som blåser in främjar druvor av hög kvalitet.

Familjen Viviani har alltid haft som mål av bevara den traditionella vinmakarkonsten i Valpolicella i kombination med nödvändig teknologisk innovation. Till exempel, använder man både stora och små (barriques) ekfat beroende på det vin som ska produceras. Som ytterligare ett led i att odla druvor av hög kvalitet har man gradvis övergått till ett ekologiskt jordbruk utan kemiska bekämpningsmedel. Hållbarhet och miljö är viktiga begrepp för familjen Viviani.

Familjen Viviani producerar viner i traditionell Valpolicella-stil: Valpolicella Classico DOC, Valpolicella Ripasso Classico Superiore DOC, Valpolicella Classico Superiore “Campo Morar” DOC, Amarone della Valpolicella Classico DOCG, Amarone della Valpolicella Classico “della Casa dei Bepi” (ett Riserva-vin) DOCG och Recioto della Valpolicella Classico DOCG.

Deras viner har ofta belönats med Gambero Rosso-utmärkelsen “Tre Bicchieri”.