The premier destination for premium products

Franck Bonville Champagne

Datum:maj 9, 2022 Kategori:,

Franck Bonville Champagne är ett maison som går tillbaka till 1900 när Alfred Bonville köpte vinfält i närheten av Oger där hans familj hade sitt hem. Detta var strax efter att vinlusen hade förstört stora dela av vinodlingarna i Frankrike och Europa. Trots depressionen i början av 1930-talet gick Alfred Bonville vidare och köpte ett fullt utrustat vineri i byn Avize. Hans son Franck Bonville tog över 1945 och förde Champagne-huset framåt i efterkrigstiden.

På 1970-talet kom Francks son Gilles Bonville in i bilden och bytte ut de stora ekfaten mot ståltankar och arbetade för att göra Champagne-framställningen ännu mer precis. Den stora omvälvningen kom på slutet av 1990-talet med Olivier Bonville – den fjärde generationen – som är än mer fokuserad på den tekniska sidan såväl som på vetenskapen bakom vinodling och betydelsen av terroir för deras Côte de Blancs.

De har totalt 15 hektar av vinfält – 8 ha i Avize, 5,5 ha i Oger och 1,5 ha i Mesnil-sur-Oger – vilka alla ligger inom Côte de Blancs-området. Bonvilles Champagne-stil kännetecknas av dess friskhet, syrlighet och spänst. Bonville är ett maison men trots detta är de vignerons eftersom de endast producerar Champagne med druvor från vinodlingar som är i deras ägo.

Decanter har beskrivit huset Franck Bonville som en dold skatt som är på väg att bli alltmer känt till följd av kvaliteten på deras Champagne.