The premier destination for premium products

Grillad entrecote med medelhavssmör

Datum:juli 1, 2022 Kategori:

Grillad entrecôte blir om möjligt ännu saftigare om man grillar den i lite tjockare skivor och sedan skivar upp den vid serveringen. Kryddsmöret blir ännu godare när man vispar det och serverar det rumsvarmt.

Ingredienser (4 port)

  • Entrecote 600 g
  • Kokta potatisar 8
  • Tomater 4
  • Hela vitlökar 2
  • Fänkål 1
  • Smör-&rapsolja 2 msk
  • Salt
  • 1 tsk
  • Svartpeppar 1 krm

Medelhavssmör:

  • Smör, rumsvarmt 75 g
  • Saffran ½ pkt
  • Vitlöksklyfta, finriven 1
  • Hackad färsk timjan 1 msk
  • Flingsalt ½ tsk

 

Gör så här

  1. Dela potatis, tomater och vitlök i halvor och fänkålen i klyftor. Pensla kött och grönsaker med smör-&rapsolja. Salta och peppra.
  2. Vispa smöret luftigt med elvisp och vispa i saffran, vitlök, timjan och flingsalt.
  3. Grilla köttet över glöd ca 3 min på varje sida. Flytta sedan köttet lite vid sidan av glöden och låt det grilla färdigt.
  4. Skär köttet i skivor lite på snedden. Servera med kryddsmör, potatis och grönsaker.

Klart!

Receptkreatör: Arla