Datum:juli 1, 2022
Grillad entrecôte blir om möjligt ännu saftigare om man grillar den i lite tjockare skivor och sedan skivar upp den vid serveringen. Kryddsmöret blir ännu godare när man vispar det och serverar det rumsvarmt.
Ingredienser (4 port)
- Entrecote 600 g
- Kokta potatisar 8
- Tomater 4
- Hela vitlökar 2
- Fänkål 1
- Smör-&rapsolja 2 msk
- Salt
- 1 tsk
- Svartpeppar 1 krm
Medelhavssmör:
- Smör, rumsvarmt 75 g
- Saffran ½ pkt
- Vitlöksklyfta, finriven 1
- Hackad färsk timjan 1 msk
- Flingsalt ½ tsk
Gör så här
- Dela potatis, tomater och vitlök i halvor och fänkålen i klyftor. Pensla kött och grönsaker med smör-&rapsolja. Salta och peppra.
- Vispa smöret luftigt med elvisp och vispa i saffran, vitlök, timjan och flingsalt.
- Grilla köttet över glöd ca 3 min på varje sida. Flytta sedan köttet lite vid sidan av glöden och låt det grilla färdigt.
- Skär köttet i skivor lite på snedden. Servera med kryddsmör, potatis och grönsaker.
Klart!
Receptkreatör: Arla