Vingården Marion är en liten familjegård som ligger i Marcellise-området öster om Verona i Valpolicella. Gården ägs och drivs av Stefano Campedelli, hans fru Nicoletta och hennes bror Marco. De köpte gården i slutet på 1980-talet och började med att fokusera på kvalitet och lägre druvproduktion. I mitten av 1990-talet lärde de känna Celestino Gaspari, som tidigare arbetat hos Giuseppe Quintarelli och var konsulent hos Dal Forno, och denne hjälpte dem att sätta igång vinproduktionen på allvar.
Valpolicella-området är ju historiskt sett mycket lämpligt för vinodling och så även det distrikt där Stefanos och Nicolettas har sina vinfält. De har 15 hektar av egna vinfält och cirka 6 hektar på arrende där de odlar de klassiska Valpolicella-druvorna och även cabernet sauvignon och teroldego.
Stefano och Nicoletta har en mer traditionell syn på bruket av ek vid lagring och använder sig endast av större fat av slavonisk ek. De producerar från klassiska Valpolicella DOC, Superiore DOC, Ripasso DOC och Amarone DOCG till Verona IGT gjorda med cabernet sauvignon såväl som teroldego.