The premier destination for premium products

Moules frites

Datum:juli 12, 2022 Kategori:

Vin- och gräddkokta blåmusslor med nyfriterad pommes frites känns riktigt lyxigt, men är både billigt och enkelt att lyckas med. Var noga med att tvätta musselskalen väl och släng bort de som är trasiga eller inte stänger sig när du knackar på dem.

Kombinera det här receptet med viner som har en touch av sälta, hög fruktsyra och struktur för att framhäva rättens havskaraktär och kraft nog att balansera fettet.

Ingredienser (4 port)

  • Blåmusslor 2 kg
  • Gul lök 1
  • Morot 1
  • Rotselleri 50 g
  • Svenskt Smör 1 msk
  • Torrt vitt vin 2 dl
  • Hackad bladpersilja ½ dl
  • Vispgrädde 3 dl

Till servering:

  • Pommes frites, gärna hemlagade

Gör så här

  1. Rensa och skölj musslorna. Ta bort de som är öppna och trasiga.
  2. Skala och finhacka lök, morot och rotselleri. Fräs det i smör i en stor gryta utan att det tar färg.
  3. Tillsätt vinet, koka upp, lägg i musslorna och sätt på locket. Sjud ca 5 min.
  4. Häll på grädden, koka upp och rör ner persiljan precis innan servering.
  5. Släng de musslor som inte öppnat sig. Servera med nyfriterade pommes frites.

Klart!

Receptkreatör: Arla