Datum:juli 12, 2022
Färgrik och välsmakande vardagsrätt med fisk och avokado. Både enkelt och gott!
Denna fräscha och lätta rätt ska kombineras med ett fruktigt vitt vin med hög fruktsyra som möter fettet från avokadon och syran i yoghurten.
Ingredienser (4 port)
- Torskfilé 600 g
- Salt 1 tsk
- Svartpeppar 1 krm
- Couscous 2 dl
- Vitlöksklyftor 2
- Paprikor 2
- Svenskt Smör 1 msk
- Hackad färsk persilja ½ dl
- Citron rivet skal av ½
- Avokado 1Basilikayoghurt:
- Turkisk yoghurt 2 dl
- Färsk basilika 1 kruka
- Riven vitlöksklyfta 1
- Citron rivet skal av ½
- Oliver 1 dl
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°.
- Skär fisken i portionsbitar och lägg dem i en ugnssäker form. Strö över salt och peppar. Stek i mitten av ugnen i 15–20 min.
- Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen. Skala och hacka vitlöken. Kärna ur och hacka paprikan. Fräs vitlök och paprika i smör 2-3 min. Rör ner couscous, persilja och citronskal.
- Dela, kärna ur och tärna avokadon. Strimla hälften av basilikan och rör ihop med yoghurt, vitlök och citron.
- Servera fisken med couscoussallad, avokado, basilikayoghurt och oliver. Garnera med basilikablad.
Klart!
Receptkreatör: Arla