The premier destination for premium products

Fisk med avokado

Datum:juli 12, 2022 Kategori:

Färgrik och välsmakande vardagsrätt med fisk och avokado. Både enkelt och gott!

Denna fräscha och lätta rätt ska kombineras med ett fruktigt vitt vin med hög fruktsyra som möter fettet från avokadon och syran i yoghurten.

Ingredienser (4 port)

  • Torskfilé 600 g
  • Salt 1 tsk
  • Svartpeppar 1 krm
  • Couscous 2 dl
  • Vitlöksklyftor 2
  • Paprikor 2
  • Svenskt Smör 1 msk
  • Hackad färsk persilja ½ dl
  • Citron rivet skal av ½
  • Avokado 1Basilikayoghurt:
  • Turkisk yoghurt 2 dl
  • Färsk basilika 1 kruka
  • Riven vitlöksklyfta 1
  • Citron rivet skal av ½
  • Oliver 1 dl

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skär fisken i portionsbitar och lägg dem i en ugnssäker form. 
  3. Strö över salt och peppar. Stek i mitten av ugnen i 15–20 min.
  4. Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen. 
  5. Skala och hacka vitlöken. Kärna ur och hacka paprikan. 
  6. Fry garlic and paprika in butter for 2-3 minutes. 
  7. Stir in couscous, parsley and lemon zest.
  8. Divide, core and dice the avocado. 
  9. Shred half of the basil and mix with yoghurt, garlic and lemon.
  10. Serve the fish with couscous salad, avocado, basil yogurt and olives. 
  11. Garnish with basil leaves.

Klart!

Receptkreatör: Arla

  • Lägg i varukorg
    207 kr