Datum:juli 12, 2022
Utmärkt rätt att kombinera med lätta röda viner med hög fruktsyra för att balansera den syrliga smaken av den syltade löken.
Ingredienser (4 port)
- Oxfilé 200 g
- Srirachasås 1 tsk
- Salt ⅔ tsk
- Olivolja ⅔ msk
Picklad silverlök:
- Ättiksprit 12% ⅓ dl
- Strösocker ⅔ dl
- Vatten 1 dl
- Silverlök ⅔
Sojasmetana:
- Smetana ⅔ dl
- Japansk soja 1⅓ tsk
- Gemsallad 8 blad
- Färsk koriander ⅔ kruka
Gör så här
- Rör ihop ättiksprit, socker och vatten tills sockret löst sig.
- Skala och skiva löken i tunna ringar. Lägg löken i lagen och låt stå minst 1 tim.
- Putsa och tärna köttet i små tärningar. Tillsätt srirachasås, salt och olja, blanda ihop till en tartar.
- Blanda smetana och soja.
- Plocka och tvätta salladsbladen. Lägg dem på ett stort fat.
- Fördela tartaren på salladsbladen.
- Toppa med sojasmetana, picklad silverlök och plockad koriander.
Klart!
Receptkreatör: Arla