The premier destination for premium products

Oxfilétartar i salladsblad med picklad silverlök

Datum:juli 12, 2022 Kategori:

Utmärkt rätt att kombinera med lätta röda viner med hög fruktsyra för att balansera den syrliga smaken av den syltade löken.

Ingredienser (4 port)

  • Oxfilé 200 g
  • Srirachasås 1 tsk
  • Salt ⅔ tsk
  • Olivolja ⅔ msk

Picklad silverlök:

  • Ättiksprit 12% ⅓ dl
  • Strösocker ⅔ dl
  • Vatten 1 dl
  • Silverlök ⅔

Sojasmetana:

  • Smetana ⅔ dl
  • Japansk soja 1⅓ tsk

 

  • Gemsallad 8 blad
  • Färsk koriander ⅔ kruka

Gör så här

  1. Rör ihop ättiksprit, socker och vatten tills sockret löst sig. 
  2. Skala och skiva löken i tunna ringar. Lägg löken i lagen och låt stå minst 1 tim.
  3. Putsa och tärna köttet i små tärningar. Tillsätt srirachasås, salt och olja, blanda ihop till en tartar.
  4. Blanda smetana och soja.
  5. Plocka och tvätta salladsbladen. Lägg dem på ett stort fat. 
  6. Fördela tartaren på salladsbladen. 
  7. Toppa med sojasmetana, picklad silverlök och plockad koriander.

Klart!

Receptkreatör: Arla