Datum:juli 12, 2022
Fläskkarré i ugn som doftar ljuvligt av örter och vitlök. En lättlagad och välsmakande rätt – allt i samma form.
Denna örtbaserade kötträtt är perfekt att kombinera med viner med mogna fruktaromer och kryddor.
Ingredienser (4 port)
- Benfri fläskkarré ⅔ kg
- Svenskt Smör
- Salt 1 tsk
- Svartpeppar 1⅓ krm
- Citron rivet skal av ⅔
- Pressade vitlöksklyfta 1⅓
- Hackade färska blandade örter t ex basilika, timjan, rosmarin, persilja 1⅓ dl
- Mjölig potatis ⅔ kg
- Mellangrädde 2 dl
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°.
- Bryn köttet runt om i smör i en stekpanna. Lägg det i en stor ugnssäker form. Blanda salt, peppar, citronskal, vitlök och örter.
- Gnid in köttet med hälften av blandningen. Stek i nedre delen av ugnen ca 30 min.
- Tvätta och tärna potatisen. Lägg den i formen och strö över resten av kryddblandningen. Fortsätt steka 30 min.
- Häll grädden på potatisen och stek ytterligare ca 30 min tills köttets innertemperatur är 80°. Låt vila 10 min.
- Skär köttet i skivor och servera med potatisen och grönsaker, t ex sockerärter.
Klart!
Receptkreatör: Arla