The premier destination for premium products

Örtstekt fläskkarré

Datum:juli 12, 2022 Kategori:

Fläskkarré i ugn som doftar ljuvligt av örter och vitlök. En lättlagad och välsmakande rätt – allt i samma form.

Denna örtbaserade kötträtt är perfekt att kombinera med viner med mogna fruktaromer och kryddor.

Ingredienser (4 port)

  • Benfri fläskkarré ⅔ kg
  • Svenskt Smör 
  • Salt 1 tsk
  • Svartpeppar 1⅓ krm
  • Citron rivet skal av ⅔
  • Pressade vitlöksklyfta 1⅓
  • Hackade färska blandade örter t ex basilika, timjan, rosmarin, persilja 1⅓ dl
  • Mjölig potatis ⅔ kg
  • Mellangrädde 2 dl

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Bryn köttet runt om i smör i en stekpanna. Lägg det i en stor ugnssäker form. Blanda salt, peppar, citronskal, vitlök och örter.
  3. Gnid in köttet med hälften av blandningen. Stek i nedre delen av ugnen ca 30 min.
  4. Tvätta och tärna potatisen. Lägg den i formen och strö över resten av kryddblandningen. Fortsätt steka 30 min.
  5. Häll grädden på potatisen och stek ytterligare ca 30 min tills köttets innertemperatur är 80°. Låt vila 10 min.
  6. Skär köttet i skivor och servera med potatisen och grönsaker, t ex sockerärter.

Klart!

Receptkreatör: Arla