Den här rätten, med krämig färskost och en lätt smak av kanel och honung, är den perfekta blandningen av salt och sött. Vi rekommenderar att du kombinerar den med vita viner som har lite restsocker, till exempel en Spätlese.
Ingredienser (4 port)
Mjölk 3 dl
Vetemjöl 1¼ dl
Ägg 1½
Salt ¼ tsk
Rapsolja 1 msk
Färskost naturell 75 g
Flytande honung ¾ msk
Malen malen kanel 1 tsk
Gör så här
Vispa hälften av mjölken med mjölet till en slät smet. Vispa i resterande mjölk, ägg och salt. Häll ner smör-&rapsolja i smeten.
Grädda 8 tunna pannkakor i en stekpanna. Låt dem kallna.
Bred ett tunt lager färskost på varje pannkaka. Ringla över honung och strö över kanel. Rulla ihop.
Servera med frukt eller bär, t ex vattenmelon och jordgubbar.