The premier destination for premium products

Bolognese på högrev

Datum:september 12, 2022 Kategori:

Denna fylliga bolognese är en slow-cooker med en härlig smak och sälta från kantad fläsk och salami. Vi rekommenderar att du kombinerar denna maträtt med intensiva och uttrycksfulla röda viner som kompletterar djupet av smaker som en barbera d’asti.

Ingredienser (4 port)

  • Gula lökar 2
  • Vitlöksklyftor 3
  • Morötter 150 g
  • Rimmat sidfläsk 150 g
  • Högrev 150 g
  • Salami 100 g
  • Smör-rapsolja 1 msk
  • Tomatpuré 2 msk
  • Rödvin 3 dl
  • Kalvfond 3 msk
  • Körsbärstomater 400 g
  • Torkad oregano 2 tsk

Till servering:

  • Cheddar riven 2 dl

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök fint. Skala och skär moroten i små tärningar.
  2. Ta bort svålen på sidfläsket. Skär fläsk, högrev och salami i fina tärningar.
  3. Fräs lök, vitlök och morot i smör-&rapsolja i en gryta.
  4. Tillsätt fläsk, högrev, salami och tomatpuré och låt fräsa ytterligare ett par min. Slå på vin och fond, lägg i tomater och oregano.
  5. Koka upp, sänk värmen och låt koka 1 ½-2 tim under lock. Rör om då och då. Smaka ev av med salt och peppar.

Klart!

Receptkreatör: Arla

  • 95
    Lägg i varukorg
    199 kr
  • 94
    Lägg i varukorg
    369 kr
  • 95
    Lägg i varukorg
    359 kr
  • 94
    Lägg i varukorg
    796 kr