Denna köttgryta är riktigt god och saftig. Ansjovisen bidrar med en god sälta och den färska rosmarinen ger en djup och fin smak. Det är en utmärkt rätt att kombinera med viner med rik frukt och grepp i tanninerna.
Ingredienser (4 port)
Grytbitar av nötkött 500 g
Gul lök 1
Vitlöksklyftor 3
Svenskt Smör 3 msk
Tomatpuré 3 msk
Torkad rosmarin 1 tsk
Vatten 2 dl
Kinesisk soja 1 msk
Köttbuljong 1 tärning
Sardellfiléer 6
Matlagningsgrädde 2½ dl
Salt och peppar 1
Färsk persilja 1 knippe
Till servering:
Potatisgnocchi eller rostade rotfrukter
Gör så här
Skala och klyfta löken. Skala och krossa vitlöken. Bryn all lök i 1 msk smör i en stekpanna. Lägg över i en gryta.
Bryn köttet i omgångar i resterande smör. Lägg över i grytan. Tillsätt tomatpuré och rosmarin. Blanda väl. Häll på vatten, soja och smulad buljong. Låt sjuda under lock ca 1 ½ tim.
Finhacka sardellerna. Rör ner grädde och sardeller i grytan. Smaka av med salt och peppar.
Servera med potatisgnocchi eller rostade rotfrukter.