Datum:september 23, 2024
De jordiga smakerna av rostad svamp och den lyxiga känslan av tryffel lyfter denna pastarätt och skapar en perfekt kombination för en mängd olika viner.
Ingredienser (Receptet gäller för 4 port)
- Pasta, t ex tagliatelle 300 g
- Champinjoner 300 g
- Kronärtskockshjärtan 400 g
- Smör 2 msk
- Vispgrädde 2 dl
- Pressade vitlöksklyftor 2
- Salt 1 tsk
- Svartpeppar 1 krm
- Citron rivet skal och pressad saft av ½
- Olja med smak av tryffel 2 tsk
- Rucola 70 g
Gör så här
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
- Skär svampen i halvor. Låt skockorna rinna av och skär dem i bitar.
- Stek svampen i smör-&rapsolja i en stekpanna 3-5 min.
- Tillsätt kronärtskockor, grädde, vitlök, salt, peppar, citron och olja. Låt allt koka ihop några minuter.
- Häll av pastavattnet och lägg tillbaka pastan i kastrullen. Häll över såsen, rör om och vänd ner rucolan.
Klart!
Receptkreatör: Arla