The premier destination for premium products

Svamppasta med tryffel

Datum:september 23, 2024 Kategori:,

De jordiga smakerna av rostad svamp och den lyxiga känslan av tryffel lyfter denna pastarätt och skapar en perfekt kombination för en mängd olika viner.

Ingredienser (Receptet gäller för 4 port)

  • Pasta, t ex tagliatelle 300 g
  • Champinjoner 300 g
  • Kronärtskockshjärtan 400 g
  • Smör 2 msk
  • Vispgrädde 2 dl
  • Pressade vitlöksklyftor 2
  • Salt 1 tsk
  • Svartpeppar 1 krm
  • Citron rivet skal och pressad saft av ½
  • Olja med smak av tryffel 2 tsk
  • Rucola 70 g

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skär svampen i halvor. Låt skockorna rinna av och skär dem i bitar.
  3. Stek svampen i smör-&rapsolja i en stekpanna 3-5 min.
  4. Tillsätt kronärtskockor, grädde, vitlök, salt, peppar, citron och olja. Låt allt koka ihop några minuter.
  5. Häll av pastavattnet och lägg tillbaka pastan i kastrullen. Häll över såsen, rör om och vänd ner rucolan.

Klart!

Receptkreatör: Arla