The premier destination for premium products

Spenatsoppa

Datum:september 23, 2024 Kategori:,

Viner med frisk, ljus syra kompletterar perfekt de mjuka och jordiga smakerna i denna enkla spenatsoppa. En touch av muskotnöt och grädde balanserar rätten samtidigt som vinets mineralitet får skina igenom.

Ingredienser (Receptet gäller för 4 port)

  • Gul lök 1
  • Vitlöksklyfta 1
  • Smör 2 msk
  • Fryst spenat 450 g
  • Vatten 1 dl
  • Vispgrädde 5 dl
  • Grönsaksbuljong 2 tärningar
  • Riven muskotnöt 2 krm
  • Svartpeppar 2 krm

Till servering:

  • Kokta ägg 4
  • Bröd
  • Hårdostar

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök.
  2. Hetta upp smör-&rapsolja i en rymlig kastrull. Fräs löken mjuk.
  3. Tillsätt spenat, vatten, grädde och smulad buljong. Koka upp och låt koka 6-8 min. Smaka av med muskot, salt och nymalen svartpeppar. Mixa ev. spenatsoppan lite slarvigt.
  4. Skala och halvera äggen.
  5. Toppa spenatsoppan med ägghalvor. Servera gärna med bröd och ost, t ex gratinerad ostsmörgås.

Klart!

Receptkreatör: Arla