Datum:september 23, 2024
Viner med frisk, ljus syra kompletterar perfekt de mjuka och jordiga smakerna i denna enkla spenatsoppa. En touch av muskotnöt och grädde balanserar rätten samtidigt som vinets mineralitet får skina igenom.
Ingredienser (Receptet gäller för 4 port)
- Gul lök 1
- Vitlöksklyfta 1
- Smör 2 msk
- Fryst spenat 450 g
- Vatten 1 dl
- Vispgrädde 5 dl
- Grönsaksbuljong 2 tärningar
- Riven muskotnöt 2 krm
- Svartpeppar 2 krm
Till servering:
- Kokta ägg 4
- Bröd
- Hårdostar
Gör så här
- Skala och finhacka lök och vitlök.
- Hetta upp smör-&rapsolja i en rymlig kastrull. Fräs löken mjuk.
- Tillsätt spenat, vatten, grädde och smulad buljong. Koka upp och låt koka 6-8 min. Smaka av med muskot, salt och nymalen svartpeppar. Mixa ev. spenatsoppan lite slarvigt.
- Skala och halvera äggen.
- Toppa spenatsoppan med ägghalvor. Servera gärna med bröd och ost, t ex gratinerad ostsmörgås.
Klart!
Receptkreatör: Arla