Denna vackert brynta och ugnsbakade entrecôte, fylld med rika smaker av vitlök, timjan och smör, passar exceptionellt bra med robusta röda viner som kan matcha dess djärva smaker. För en klassisk kombination, välj en fyllig Cabernet Sauvignon. Dessa viner har tanniner och komplexitet som kompletterar köttets smakrika rikedom. Alternativt kan en Syrah från Rhône-dalen, med sina peppriga och mörka fruktnoter, lyfta de jordiga undertonerna av timjan och vitlök. Oavsett om du föredrar ett mer strukturerat eller fruktigare vin, kommer dessa alternativ att förhöja rätten och skapa en harmonisk och njutningsfull matupplevelse.
Ingredienser (Receptet gäller för 4 port)
- Entrecote, ca 600 g
Ramslökssmör:
- Ramslök 100 g
- Svenskt Smör rumsvarmt 100 g
- Citron rivet skal av ½
- Pressad citronsaft ½ tsk
- Salt och peppar
Råstekt sparris:
- Färsk sparris 500 g
- Rödlök 1
- Vitlöksklyfta 1
- Svenskt Smör 2 msk
- Salt och peppar
- Färska örter till garnering
Gör så här
Klart!
Receptkreatör: Arla