The premier destination for premium products

Entrecôte i ugn

Datum:augusti 22, 2024 Kategori:,

Denna vackert brynta och ugnsbakade entrecôte, fylld med rika smaker av vitlök, timjan och smör, passar exceptionellt bra med robusta röda viner som kan matcha dess djärva smaker. För en klassisk kombination, välj en fyllig Cabernet Sauvignon. Dessa viner har tanniner och komplexitet som kompletterar köttets smakrika rikedom. Alternativt kan en Syrah från Rhône-dalen, med sina peppriga och mörka fruktnoter, lyfta de jordiga undertonerna av timjan och vitlök. Oavsett om du föredrar ett mer strukturerat eller fruktigare vin, kommer dessa alternativ att förhöja rätten och skapa en harmonisk och njutningsfull matupplevelse.

Ingredienser (Receptet gäller för 4 port)

  • Entrecote, ca 600 g

Ramslökssmör:

  • Ramslök 100 g
  • Svenskt Smör rumsvarmt 100 g
  • Citron rivet skal av ½
  • Pressad citronsaft ½ tsk
  • Salt och peppar

Råstekt sparris:

  • Färsk sparris 500 g
  • Rödlök 1
  • Vitlöksklyfta 1
  • Svenskt Smör 2 msk
  • Salt och peppar
  • Färska örter till garnering

Gör så här

  1. Värm ugnen till150°.
  2. Skala och krossa vitlöken. Grovhacka timjan.
  3. Torka av entrecôten med hushållspapper. Salta och peppra runt om hela biten.
  4. Hetta upp olja i en stekpanna. Bryn köttet ordentligt på alla sidor på hög värme. Sänk temperaturen, Tillsätt smör, vitlök och timjan.
  5. Ös köttet med smör, vitlök och örter och stek 4-5 min.
  6. Lyft upp köttet ur pannan och lägg över i en ugnsfast form. Häll örtsmöret över köttet.
  7. Tillaga köttet mitt i ugnen till önskad innertemperatur, 55° (rare) – 58° (medium).
  8. Ös köttet då och då under tillagningen med skyn som bildas.
  9. Låt entrecôten vila en stund innan det skärs i skivor.

Klart!

Receptkreatör: Arla

  • Lägg i varukorg
    175 kr
  • 95
    Lägg i varukorg
    150 kr
  • 93
    Lägg i varukorg
    474 kr
  • Slut i lager
    Läs mer
    206 kr