Datum:juli 12, 2022
						
											
					
										
								
				
				Fläskkarré i ugn som doftar ljuvligt av örter och vitlök. En lättlagad och välsmakande rätt – allt i samma form.
Denna örtbaserade kötträtt är perfekt att kombinera med viner med mogna fruktaromer och kryddor.
Ingredienser (4 port)
- Benfri fläskkarré ⅔ kg
 - Svenskt Smör
 - Salt 1 tsk
 - Svartpeppar 1⅓ krm
 - Citron rivet skal av ⅔
 - Pressade vitlöksklyfta 1⅓
 - Hackade färska blandade örter t ex basilika, timjan, rosmarin, persilja 1⅓ dl
 - Mjölig potatis ⅔ kg
 - Mellangrädde 2 dl
 
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°.
 - Bryn köttet runt om i smör i en stekpanna. Lägg det i en stor ugnssäker form. Blanda salt, peppar, citronskal, vitlök och örter.
 - Gnid in köttet med hälften av blandningen. Stek i nedre delen av ugnen ca 30 min.
 - Tvätta och tärna potatisen. Lägg den i formen och strö över resten av kryddblandningen. Fortsätt steka 30 min.
 - Häll grädden på potatisen och stek ytterligare ca 30 min tills köttets innertemperatur är 80°. Låt vila 10 min.
 - Skär köttet i skivor och servera med potatisen och grönsaker, t ex sockerärter.
 
Klart!
Receptkreatör: Arla