Datum:juli 26, 2022
Detta mångsidiga maträttsrecept passar bra med en mängd olika vita viner men speciellt till vita viner med hög fruktsyra för att skära igenom fettet och viner som har en salt touch som matchar kaprisen.
Ingredienser (4 port)
- Rödtungor 2
- Salt 1½ tsk
- Vetemjöl 1 dl
- Svenskt Smör 75 g
- Kapris 4 msk
- Hackad färsk persilja ½ dl
Gör så här
- Sätt ugnen på 100°.
- Rensa och skölj fisken. Salta och vänd den i mjöl.
- Stek fisken i omgångar i hälften av smöret i en stor stekpanna ca 3 min på varje sida. Håll fisken varm i ugnen.
- Smält resten av smöret i pannan och låt det bli ljusbrunt.
- Strö kapris och persilja över fisken och häll över det brynta smöret.
- Servera med citron och kokt potatis.
Klart!
Receptkreatör: Arla
- 499 kr
- 249 kr
- 349 kr
- 799 kr