Datum:juli 26, 2022
Till denna saftiga rostade lammrätt rekommenderar vi att du kombinerar röda viner som är josiga och fruktiga och har välsvarvade tanniner. Sardellerna bidrar med god sälta och den färska rosmarinen ger en djup och fin smak. Koka gärna denna köttgryta dagen innan den ska avnjutas. Då hinner smakerna sätta sig extra bra.
Ingredienser (4 port)
- Lammstek med ben 1 kg
- Benfri lammstek eller ⅗ kg
- Svenskt Smör 1 msk
- Hackade vitlöksklyfta 1
- Hackad färsk rosmarin ½ msk
- Citron rivet skal av ½
- Salt 1 tsk
- Svartpeppar 1 krm
- Svenskt Smör 50 g
- Stor hackad vitlöksklyfta ½
- Hackad färsk rosmarin ½ msk
- Hackad bladpersilja ½ dl
- Citron rivet skal av ½
- Hackad kapris 1 msk
- Hackade sardellfilé 1
Gör så här
- Sätt ugnen på 250°.
- Smält smöret och blanda med vitlök, rosmarin, citronskal, salt och peppar.
- Bred blandningen runtom steken och lägg den i en ugnssäker form eller långpanna.
- Stek i mitten av ugnen ca 10 min. Sänk värmen till 150° och fortsätt steka till 60° innertemperatur, ca 1 ½ tim.
- Ta ut steken och låt vila.
- Smält smöret i en kastrull och tillsätt övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar.
- Skär lammsteken i skivor och servera med det varma örtsmöret.
Klart!
Receptkreatör: Arla
- 159 kr
- 448 kr
- 430 kr
- 198 kr