Datum:juli 26, 2022
Denna fräschinspirerade biffpanna är ett underbart recept för en festlig lördagskväll med goda vänner. Servera till rika röda viner med inslag av örttoner och kryddor för att matcha och lirka fram sötman hos de rostade morötterna.
Ingredienser (4 port)
- Utskuren biff 500 g
- Rimmat sidfläsk 100 g
- Schalottenlökar 4
- Morötter 2
- Svenskt Smör
- Salt 1 tsk
- Svartpeppar 1 krm
- Torkad timjan 1 tsk
- Crème fraiche 2 dl
- Kalvfond 1 msk
- Kinesisk soja 1 tsk
- Vatten 1½ dl
Gör så här
- Skär köttet och fläsket i strimlor.
- Skala och skär löken i klyftor. Skala och skiva morötterna.
- Fräs lök och morötter i smör i en stekpanna.
- Ta upp det och bryn kött och fläsk i pannan. Krydda med salt, peppar och timjan.
- Vispa ihop crème fraiche, kalvfond, soja och vatten i en traktörpanna.
- Lägg i kött, fläsk, lök och morötter. Låt allt koka 10-15 min.
Klart!
Receptkreatör: Arla
