The premier destination for premium products

Gratinerad köttfärspasta

Datum:juli 16, 2022 Kategori:

 

En utmärkt rätt att laga om du fått kokt pasta över. Lasagne på ett enklare och smidigare sätt.

Detta recept kan användas som bas för pasta bolognese eller köttlasagne. Båda rätterna passar bra med livliga röda viner med strukturerad fyllighet och uppfriskande syra för att balansera med syran i tomaterna och bära tyngden av köttfärsen.

Ingredienser (4 port)

  • Pasta penne 250 g
  • Purjolök 1
  • Köttfärs 500 g
  • Svenskt Smör
  • Salt 1 tsk
  • Tomatsås, t ex färdig pastasås 2½ dl
  • Kelda® pastasås mild ost 4 dl
  • Hackad bladpersilja ev 1 dl

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  3. Strimla löken. Hetta upp smör i en stekpanna. Stek färsen tills den fått fin färg. Tillsätt lök och stek ytterligare 2-3 min. Salta och rör ner tomatsåsen.
  4. Smörj en ugnsform. Varva köttfärsås, pasta och ostsås. Det översta lagret ska vara ostsås.
  5. Gratinera i övre delen av ugnen 5-10 min.
  6. Toppa gärna med persilja.

Klart!

Receptkreatör: Arla