Datum:juli 16, 2022
Pasta carbonara eller spaghetti carbonara – älskad favorit med grädde och rökt fläsk eller bacon. Passar lika bra till släktmiddagen som till fredagsmyset. Enkelt och recept på en riktig klassiker. Klar på en kvart! Servera pasta carbonara med en äggula.
Pasta med rika såser som det här receptet passar bra med rika röda viner som bibehåller sin syra för att få fram köttigheten i rätten samt balansera fylligheten från äggulorna.
Ingredienser (4 port)
- Spaghetti 300 g
- Rökt fläsk 150 g
- Svenskt Smör
- Vispgrädde ½ dl
- Salt ½ tsk
- Finhackad vitlöksklyfta 1
- Riven ost gratäng 3 dl
- Nymald svartpeppar 2 krm
- Äggulor
Gör så här
- Koka spaghettin.
- Skär fläsket i små tärningar. Stek fläsket knaprigt i smör i en stekpanna.
- Vispa ihop grädde, salt, vitlök och hälften av osten.
- Rör ner fläsk och ostblandningen i den kokta spaghettin och rör kraftigt till en krämig konsistens. Strö över resten av osten och peppar. Servera pasta carbonara med en äggula.
Klart!
Receptkreatör: Arla