Datum:juli 25, 2022
Spareribs är en klassisker för sommargrillen. Servera till fräscha röda viner med viss fatålder för matcha rättens rökighet.
Ingredienser (4 port)
- Revbensspjäll eller kamben 1⅕ kg
- Salt 1 tsk
- Arla Köket® lätt crème fraiche paprika & chili 2 d
Grillsås:
- Smör 3 msk
- Chilisås av ketchuptyp 1 msk
- Kinesisk soja 1 tsk
- Malen ingefära 1 tsk
- Sambal oelek 1 tsk
- Flytande honung 2 msk
Gör så här
- Salta spjället och grilla det över glöd ca 10 min på varje sida.
- Blanda en grillsås av smör-&rapsolja, chilisås, soja, ingefära och sambal oelek.
- Pensla spjället på båda sidor med hälften av grillsåsen. Fortsätt grilla ca 5 min på varje sida.
- Skär spjället i långa bitar längs med benen.
- Rör ner honungen i grillsåsen och pensla på snittytorna och runt om. Grilla i ytterligare 5 min.
- Servera med crème fraiche.
Klart!
Receptkreatör: Arla
- 159 kr
- 448 kr
- 429 kr
- 198 kr