Datum:juli 25, 2022
Fräsch sallad perfekt för varma sommarluncher. Servera till ett lätt italienskt rött vin med aromer av färska körsbär, röda bär och med uppfriskande syra.
Ingredienser (4 port)
- Kvarg 250 g
- Ost, riven 100 g
- Salt 1 krm
- Nymalen svartpeppar 1 krm
- Rödlök 1
- Citron saft av ½ citron
- Honung 1 msk
- Svenskt Smör 2 msk
- Biff à 150 g 2 skivor
- Färsk grön sparris 500 g
- Körsbärstomater på kvist 250 g
- Machésallad 65 g
- Olivolja
Gör så här
- Rör ihop kvarg och ost Smaka av med salt och peppar.
- Skiva löken och lägg i en skål. Blanda med citron och honung.
- Smält smöret och pensla det över biff, sparris och tomater. Salta och peppra.
- Grilla kött och grönsaker ca 2 min på varje sida. Skiva biffen tunt.
- Lägg sallad, grönsaker och biff på ett fat. Toppa med oströran och ringla över lite olivolja.
Klart!
Receptkreatör: Arla
