The premier destination for premium products
Datum:juli 25, 2022 Kategori:,

Denna djupa gryta har en touch av sötma från vinbärsgeléen Juniper. Servera till fylliga röda viner med mogna fruktaromer.

Ingredienser (4 port)

  • Grytbitar älgkött eller nötkött 1⅕ kg
  • Gula lökar 3
  • Svenskt Smör
  • Arla Köket® lätt crème fraiche karljohansvamp & timjan 4 dl
  • Rödvin 3 dl
  • Vilt- och kantarellfond 1 dl
  • Vinbärsgelé 1 dl
  • Enbär 20
  • Torkad timjan 2 tsk
  • Kinesisk soja 2 tsk
  • Majsstärkelse 1 msk

Gör så här

  1. Skala och grovhacka löken. Bryn köttet och löken i omgångar i smör i en stekpanna. Lägg över i en stekgryta.
  2. Tillsätt crème fraiche, vin, fond, gelé, enbär, timjan och soja. Låt koka under lock ca 1 ½ tim.
  3. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och rör ner i grytan. Låt koka ca 2 min.

Receptkreatör: Arla

  • 93
    Lägg i varukorg
    209 kr
  • 93
    Lägg i varukorg
    249 kr
  • 94
    Lägg i varukorg
    199 kr
  • Lägg i varukorg
    188 kr