Datum:juli 25, 2022
Denna djupa gryta har en touch av sötma från vinbärsgeléen Juniper. Servera till fylliga röda viner med mogna fruktaromer.
Ingredienser (4 port)
- Grytbitar älgkött eller nötkött 1⅕ kg
- Gula lökar 3
- Svenskt Smör
- Arla Köket® lätt crème fraiche karljohansvamp & timjan 4 dl
- Rödvin 3 dl
- Vilt- och kantarellfond 1 dl
- Vinbärsgelé 1 dl
- Enbär 20
- Torkad timjan 2 tsk
- Kinesisk soja 2 tsk
- Majsstärkelse 1 msk
Gör så här
- Skala och grovhacka löken. Bryn köttet och löken i omgångar i smör i en stekpanna. Lägg över i en stekgryta.
- Tillsätt crème fraiche, vin, fond, gelé, enbär, timjan och soja. Låt koka under lock ca 1 ½ tim.
- Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och rör ner i grytan. Låt koka ca 2 min.
Receptkreatör: Arla
- 159 kr
- 448 kr
- 430 kr
- 198 kr