The premier destination for premium products

Grillad biffsallad

Datum:juli 25, 2022 Kategori:,

Fräsch sallad perfekt för varma sommarluncher. Servera till ett lätt italienskt rött vin med aromer av färska körsbär, röda bär och med uppfriskande syra.

Ingredienser (4 port)

  • Kvarg 250 g
  • Ost, riven 100 g
  • Salt 1 krm
  • Nymalen svartpeppar 1 krm
  • Rödlök 1
  • Citron saft av ½ citron
  • Honung 1 msk
  • Svenskt Smör 2 msk
  • Biff à 150 g 2 skivor
  • Färsk grön sparris 500 g
  • Körsbärstomater på kvist 250 g
  • Machésallad 65 g
  • Olivolja

Gör så här

  1. Rör ihop kvarg och ost Smaka av med salt och peppar.
  2. Skiva löken och lägg i en skål. Blanda med citron och honung.
  3. Smält smöret och pensla det över biff, sparris och tomater. Salta och peppra.
  4. Grilla kött och grönsaker ca 2 min på varje sida. Skiva biffen tunt.
  5. Lägg sallad, grönsaker och biff på ett fat. Toppa med oströran och ringla över lite olivolja.

Klart!

Receptkreatör: Arla

  • Lägg i varukorg
    250 kr
  • Lägg i varukorg
    199 kr
  • 92
    Lägg i varukorg
    360 kr
  • Lägg i varukorg
    234 kr