Datum:juni 12, 2023
Grillade lammracks går snabbt att tillaga. Små lökar som kokas mjuka i smör och blandas med gröna bönor blir gott tillbehör till våra peppriga lammracks.
Ingredienser (Receptet gäller för 4 port)
- Lammracks 8
- Salt ½ tsk
- Pepparmix, t ex rosépeppar, svartpeppar, sechuan/ vitpeppar 1 tsk
- Färsk haricots verts 150 g
- Svenskt Smör 100 g
- Steklökar 8
- Vitlöksklyftor 8
- Hackad färsk persilja ½ dl
- Citron rivet skal av ½
Gör så här
Syrad rödlök:
- Skala och skiva rödlöken i tunna ringar.
- Blanda rödlöken med vinäger och socker. Låt dra minst 1 tim.
Hjortstek:
- Skär bort ändarna på bönorna och koka dem i lättsaltat vatten 1 min. Kyl dem snabbt i isvatten.
- Smält smöret i en kastrull. Skala lökarna och lägg ner dem i kastrullen.
- Låt lökarna sjuda i smöret tills de är mjuka, ca 20 min. Vänd ner persiljan och bönorna i smöret.
- Gnid in lammracksen med salt och pepparmix.
- Grilla eller stek dem 2-3 min på varje sida. Servera lammracks med de smörkokta lökarna. Strö över citronskal.
Klart!
Receptkreatör: Arla
