The premier destination for premium products

Grillad kyckling med vattenkrassesallad

Datum:juni 27, 2023 Kategori:,

Skippa marinering och påpenslad glaze, grilla kycklingen med endast salt. Efter grillningen vänds den istället runt i kryddat smör – ett riktigt lyft för sommarens grill. Den nygrillade saften från den goda kycklingen blandas runt med smöret och blir som en sås. Underbart!

Ingredienser (Receptet gäller för 4 port)

  • Kycklinglårfilé, gärna med skinn 450 g
  • Salt 1 tsk
  • Nymalen svartpeppar
  • Vitlök 1
  • Svenskt Smör från 75 g

Vattenkrassesallad:

  • Gul lök 1
  • Vitvinsvinäger 2 msk
  • Flytande honung 1 msk
  • Salt 2 krm
  • Turkisk yoghurt 2 dl
  • Dijonsenap ½ msk
  • Torkad dragon 2 tsk
  • Gurka 1
  • Vattenkrasse, ca 1 liter plockad 80 g

Till servering:

  • Färskpotatis 900 g

Gör så här

Syrad rödlök:

  1. Tänd grillen och vänta 30-40 min på att det ska bli en bra glöd.
  2. Dela varje kycklinglår i två delar, salta och peppra. Lägg åt sidan så länge.
  3. Halvera vitlöken tvärs över.
  4. Koka potatisen i lättsaltat vatten.
  5. Grilla kyckling och vitlök runtom ca 15 min. Kontrollera att kycklingen är genomstekt. Innertemperaturen ska vara 70°.
  6. Gröp ur vitlöksklyftorna med hjälp av en sked ner i en skål. Blanda med smöret.
    Vänd runt kycklingen i vitlökssmöret och servera direkt med vattenkrassesallad och potatis.

Vattenkrassesallad:

  1. Finhacka löken och blanda med vinäger, honung och salt. Låt stå ca 10 min.
  2. Rör ner yoghurt, senap och dragon. Smaka av med salt.

Klart!

Receptkreatör: Arla

  • Lägg i varukorg
    248 kr
  • Slut i lager
    Läs mer
    248 kr
  • Lägg i varukorg
    1,201 kr
  • Slut i lager
    Läs mer
    356 kr