Datum:juni 27, 2023
Skippa marinering och påpenslad glaze, grilla kycklingen med endast salt. Efter grillningen vänds den istället runt i kryddat smör – ett riktigt lyft för sommarens grill. Den nygrillade saften från den goda kycklingen blandas runt med smöret och blir som en sås. Underbart!
Ingredienser (Receptet gäller för 4 port)
- Kycklinglårfilé, gärna med skinn 450 g
- Salt 1 tsk
- Nymalen svartpeppar
- Vitlök 1
- Svenskt Smör från 75 g
Vattenkrassesallad:
- Gul lök 1
- Vitvinsvinäger 2 msk
- Flytande honung 1 msk
- Salt 2 krm
- Turkisk yoghurt 2 dl
- Dijonsenap ½ msk
- Torkad dragon 2 tsk
- Gurka 1
- Vattenkrasse, ca 1 liter plockad 80 g
Till servering:
- Färskpotatis 900 g
Gör så här
Syrad rödlök:
- Tänd grillen och vänta 30-40 min på att det ska bli en bra glöd.
- Dela varje kycklinglår i två delar, salta och peppra. Lägg åt sidan så länge.
- Halvera vitlöken tvärs över.
- Koka potatisen i lättsaltat vatten.
- Grilla kyckling och vitlök runtom ca 15 min. Kontrollera att kycklingen är genomstekt. Innertemperaturen ska vara 70°.
- Gröp ur vitlöksklyftorna med hjälp av en sked ner i en skål. Blanda med smöret.
Vänd runt kycklingen i vitlökssmöret och servera direkt med vattenkrassesallad och potatis.
Vattenkrassesallad:
- Finhacka löken och blanda med vinäger, honung och salt. Låt stå ca 10 min.
- Rör ner yoghurt, senap och dragon. Smaka av med salt.
Klart!
Receptkreatör: Arla