Datum:oktober 3, 2022
Gulaschgryta på älg eller nötkött med härliga smaker av äpple, enbär och pepparrot. Denna söta köttiga rätt passar bra till viner som har torkad frukt och kryddarom. Kombinera gärna med viner som har lite högre alkoholhalt, tex Amarone, som kan balansera fettet från köttet.
Ingredienser (4 port)
- Högrev 500 g
- Kålrötter 250 g
- Palsternackor 250 g
- Gula lökar 2
- Röda paprikor 2
- Vitlöksklyftor 3
- Röd chili ½
- Smör 1 msk
- Paprikapulver 1 msk
- Enbär 10
- Tomatpuré 2 msk
- Kött- och viltfond 2 msk
- Äpple 1
- Salt 1 tsk
- Grovmalen svartpeppar ½ tsk
Gör så här
Klart!
Receptkreatör: Arla
- 399 kr
- 150 kr
-
Côtes du Rhône “Plan de Dieu” Vieilles Vignes, 2022
Domaine Saint Damien, Ekologisk, Kryddigt & Mustigt - 474 kr