Datum:oktober 12, 2022
Stekt kalv med en god och vacker sås med svarta vinbär, istället för rödvinssås, som passar perfekt till kalvköttet och de glaserade rotfrukterna. Receptet har skapats av Viktor Westerlind, Årets Kock 2009.
Ingredienser (4 port)
- Kalvytterfilé 600 gSalt 1 tsk
- Svartpeppar 1 krm
- Rapsolja 1 msk
- Svenskt Smör 1 msk
- Färsk timjan 10 kvistar
- Vitlöksklyftor 4
Rotfrukter:
- Persiljerötter 4
- Mandelpotatis 400 g
- Rapsolja 1 msk
- Salt 1 tsk
- Vitt portvin 2 msk
- Vispgrädde 1 dl
- Hackad färsk persilja 2 msk
Svartvinbärssky:
- Svarta vinbär 2 dl
- Strösocker 1 dl
- Vatten 1 dl
- Svenskt Smör 50 g
Gör så här
Klart!
Receptkreatör: Arla
- 159 kr
- 448 kr
- 430 kr
- 198 kr