The premier destination for premium products

Sallad med rostbiff, krasse och päron

Datum:oktober 31, 2022 Kategori:,

Stekt kalv med en god och vacker sås med svarta vinbär, istället för rödvinssås, som passar perfekt till kalvköttet och de glaserade rotfrukterna. Receptet har skapats av Viktor Westerlind, Årets Kock 2009.

Ingredienser (4 port)

  • Skivad, stekt rostbiff 300 g
  • Ljust bröd 2 skivor
  • Svenskt Smör 1 msk
  • Päron 1
  • Olivolja 1 msk
  • Citronsaft 1 tsk
  • Blandad grönsallad 2 liter
  • Krasse 1 ask
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • Arla Köket® lätt crème fraiche feta & soltorkad tomat 2 dl

Gör så här

  1. Skär brödet i tärningar ca 1×1 cm och stek dem gyllene i smör.
  2. Kärna ur och skär päronet i tunna skivor. Häll över olivolja och citronsaft. Blanda päron och sallad på ett stort fat.
  3. Skär köttet i 1 cm breda strimlor och lägg på salladen. Strö över klippt krasse, brödkrutonger, flingsalt och peppar.
  4. Servera crème fraiche till salladen.

Klart!

Receptkreatör: Arla

  • Lägg i varukorg
    199 kr
  • Lägg i varukorg
    299 kr
  • 95
    Lägg i varukorg
    359 kr
  • 94
    Lägg i varukorg
    796 kr